İçeriğe geç

Başyapıt Tdk Ne Demek

Başyapıt ne demek TDK?

Bir yazarın, müzisyenin, yönetmenin veya ressamın en çok beğenilen eserlerine başyapıt denir.

Başyapıt neye denir?

Bir şaheser veya başyapıt, bir şairin, bir yazarın veya bir sanatçının en önemli eseridir. Kusursuz, türünde üstün ve zamanının ötesinde kalıcı bir eserdir. Sanatsal güzelliğin zirvesine ulaşmış bir eserdir.

Baş yapıt nasıl yazılır?

“Masterpiece” kelimesinin nasıl yazılacağı sorusunun cevabı: “Masterpiece” olarak yan yana yazılır. Masterpiece olarak yazılırsa, kelimenin yazımında önemli bir hata yapılır. TDK’ya göre, “Masterpiece” kelimesi yan yana mı yoksa ayrı mı yazılır? “Masterpiece”, kelimenin yanlış yazılmış halidir.

Başbuğ ne demek TDK?

“1. Adı, Tarihi Eski Türklerde Başkan, Başkan, Komutan; 2. Osmanlı Devleti’nde ise “savaş zamanında diğer birliklerden ayrılıp bir araya getirilerek oluşturulan birlik veya milis kuvvetlerinin komutanı” anlamındadır.

Başbayan ne demek TDK?

First Lady veya Prime Lady, devlet adamlarının eşlerine verilen bir unvandır. Kavramın ortaya çıktığı Amerika Birleşik Devletleri’nde, valilerin eşlerine bazen “First Ladies” denir. TDK tarafından Türkçe’ye Baş Bayan olarak çevrilmiştir, ancak yaygın olarak kullanılmaz.

Basımevi ne demek TDK?

Matbaa kelimesinin anlamı Matbaa, basım yapılan yer anlamına gelir. “Ev” kelimesiyle oluşturulmuş birleşik kelimeler yan yana yazılır: aşevi, huzurevi, matbaa, doğumevi, rasathane, huzurevi, kahvehane, misafirhane, ordu evi, öğretmen evi vb.

Baş başa ne demek TDK?

TDK’ya göre “baş başa” ifadesinin yazılışı ve anlamı TDK’ya göre “baş başa” ifadesi ayrı yazılır. Tête-à-tête, “iki kişinin yalnız ve birlikte olduğu durum” anlamına gelir.

İngilizce Başyapıt Ne Demek?

“masterpiece” teriminin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 7 sonuç masterpiece i.

Nirengi noktası ne demek TDK?

Üçgenleme veya üçgenleme, bilinmeyen bir uzunluk, yükseklik veya koordinatı belirlemek için bir alanın üçgenlere bölündüğü kartografide gerçekleştirilen bir hesaplamadır. Üçgenleme hesaplamasında kullanılan referans nesnesine üçgenleme noktası veya basitçe üçgenleme denir.

Başucu nasıl yazılır TDK?

Bed, yazımda en çok karıştırılan kelimelerden biridir. “Basucu” kelimesi için en sık yapılan yazım hatası, ayrı ayrı veya yan yana yazıldığında ortaya çıkar. Bedside kelimesinin doğru yazımı ise tam tersidir. Yani baş ucu olan değil, baş ucu olarak yazılandır.

Baş eser nasıl yazılır TDK?

Yanında “masterpiece” kelimesi yerine kullanılabilecek “masterpiece” kelimesi yer almaktadır. Başeser, TDK Yazım Kuralları Kılavuzu’nun yanında yazılması gereken birleşik kelimeler kategorisine aittir.

Başüstü nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu da bu sözcüğün yanına yazılmasının doğru olacağını belirtmektedir. Bir emrin hemen yerine getirileceği anlamına gelen “başüstüne” sözcüğü bir ünlem işaretidir ve yanına yazılmalıdır. “Was” anlamında ve ünlem olarak kullanıldığında başın yanına yazılmalıdır.

Moruk ne demek TDK?

İsim. (Argo) Genç insanlardan daha yaşlı ebeveynler. (Argo) Yaşlı bir kişi.

Bürke ne demek TDK?

(ﺑﺮﻛﻪ) i. (Ar. birke > bürke) gölet, su birikintisi, havuz: Eski sokakları ateşe verdi / Her şeyi çeşmeye çevirdi (Akşemseddinzâde Hamdi).

Bayağı TDK ne demek?

Hiçbir özelliği olmayan, sıradan, sıradan.

Başbaşa ne demek TDK?

HEAD TO HEAD KELİMESİNİN ANLAMI Birlikte, beraber anlamına gelir. Bu kelime head-to-head biçiminde yanlış yazılmıştır.

Baştacı ne demek TDK?

Çok sevilen, çok beğenilen birini tanımlamak için kullanılır. Bu kelime sıklıkla basacı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı ayrılık şeklinde olmalıdır.

Baş başa vermek ne demek TDK?

[1] Dayanışma.

Başyapıt birleşmiş mi?

7. İkinci kelime olan -dı (-di / -du / -dü, -tı / -ti / -tu / -tü), belirli geçmiş zaman ekleriyle oluşturulmuş bileşik kelimelerin yanına yazılır: albastı, ciğerdeldi, çıtkırıldım, dalbastı, firdöndü, gecekondu…

Tavsiyeli Bağlantılar: Cam Kabugu Neye Iyi Gelir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir